Myopie

Wat is myopie?

Steeds meer kinderen ontwikkelen myopie op een jongere leeftijd, het is een groeiend probleem. Myopie is bijziendheid, een afwijking van het oog waarbij een min-bril nodig is om scherp te zien. Bij myopie kan de sterkte in korte tijd snel hoger worden. Hoe jonger een kind bijziend wordt, hoe sneller haar/zijn myopie zich zal ontwikkelen, wat kan leiden tot hoge myopie.

 

Groeiend probleem onder kinderen en jongeren

Er zijn meer en meer jongeren met (hoge) myopie. De groeiende ‘schermtijd’ van kinderen speelt hierin een rol. Kinderen met een sterk stijgende myopie hebben op latere leeftijd meer kans op oogaandoeningen en visuele beperkingen.

Om oogproblemen op latere leeftijd te voorkomen, is het natuurlijk vooral zaak om gezond te leven, maar ook de speciale aangepaste brillenglazen van Essilor Stellest helpen!

 

Buiten spelen houdt de ogen gezond

Twee uur per dag buiten spelen, helpt een kind aan gezondere ogen. Hanteer de 20/20/2 regel; 20 minuten focussen op een scherm, dan 20 seconden even wegkijken en elke dag 2 uur buiten spelen. Dit draagt eraan bij dat kinderogen minder snel achteruit gaan.

 

Speciale myopie remmende brillenglazen van Essilor Stellest

Essilor Stellest introduceert een baanbrekende innovatie; speciale brillenglazen die de progressie van myopie met 67% vertragen. De Stellest brillenglazen bieden kinderen een even scherp zicht als enkelvoudige brillenglazen maar vertragen het oplopen van de myopie. Wij informeren u in onze winkel graag over myopie, de Essilor Stellest glazen en wat het beste past bij uw kind.

Kom eens bij ons langs

Optiek Nienhaus

Touwslagersbaan 13

6602 AH Wijchen

info@optieknienhaus.nl

024 – 6413454

Oogmeting aan huis?

Een oogmeting en oogzorg vanuit uw eigen huis. Bent u slecht ter been, heeft u geen vervoer of is het een opgave om naar de winkel te komen? Geen probleem, blijf gewoon thuis want wij komen graag naar u toe!